MONDO LIEVITO MADRE: A lehetőségek világa
A story: Ez a mi Lievito Madre történetünk
Az IREKS-nél folyamatosan bővítjük sütőipari szakértelmünket és kompetenciánkat, így van ez a kovászkészítés terén is. 2021-ben a dél-tiroli Meraner Mühlével együtt az IREKS közös vállalkozást alapított, megalakult a MONDO LIEVITO MADRE S.r.l.
A joint venture bejegyzésével olyan erőforrások és szakmai tapasztalatok egyesültek, melyek lehetővé tették, hogy meginduljon a közös munka: innovatív kovásztermékek fejlesztése és gyártása.
Mi a LIEVITO MADRE?
Sokak számára ismert tény, hogy az olasz sütési kultúra mennyire vitathatatlan része és meghatározó összetevője a Lievito Madre. Az enyhe aromájú kovászt, mely utánozhatatlan illat- és ízélményeket biztosít, különösen erős kelesztő erő jellemzi és hagyományosan kenyér, keksz, pizza és kelt tészta készítésére használják.
A Lievito Madre- t, szó szerinti fordításban anyakovászt, hagyományos módon, kizárólag az erre a célra válogatott lisztekből és vízzel készítik. Speciálisan képzett szakemberek - az úgynevezett "Lievitisti-k" nevelgetik szenvedélyesen és gondoskodnak a megfelelő körülményekről. A fermentáció során különleges figyelmet fordítanak a gyártási paraméterek szigorú betartására: pl. elegendő időt kap az érésre, hogy optimális arányban szaporodjanak az élesztőgombák és a tejsav baktériumok. Amint ez megvan, különleges kíméletes szárítással egyfajta „téli álomba” helyezzük, ennek köszönhetően a minőséget meghatározó tulajdonságok megmaradnak és így nyújthat majd később összetéveszthetetlen karaktert és ízt a pékáruknak.
A Lievito Madre-val a tészta stabil, jól feldolgozható, puha, mégis rugalmas, mely bámulatra méltóan fejlődik a kemencében. A speciális fermentációs folyamatok garantálják a pékáru egyedi ízét és illatát is, összetéveszthetetlen megjelenését, foszlós-puha, lyukacsos, szaftos bélzetét, roppanós héját, rajta a gyönyörű repedést.
Lievito Madre választékunk: a MONDO LIEVITO MADRE termékcsalád Szortimentünkben a kíméletes eljárással porított Lievito Madre különféle összetételekben kapható - tisztán vagy kitűnő cuvée formájában. Speciális csomagolásban értékesítjük a termékeket recept- és marketingtámogatással.
LIEVITO MADRE PURO ATTIVO
Szárított Lievito Madre (lágy-aromás búzakovász) aktív élesztővel és tejsavbaktériummal-
Kíméletes szárítás, speciális csomagolás az aktív élesztőgombák és mikroorganizmusok megőrzése érdekében
-
A tészta lazítása a Lievito Madre tiszta kelesztő erejével lehetséges
-
Nagyon jó stabil a tészta, meggyőzően fejlődik a kemencében
-
Egyedi ízprofil a hosszú fermentációnak köszönhetően
| | A LIEVITO MADRE PURO ATTIVO alkalmazása kézműves tudást és időt igényel. Az eredmény: Tetszetős térfogat és gyönyörűen nyíló felület, puha, lyukacsos bélzet.
| LIEVITO MADRE PANELágy-aromás cuvée szárított Lievito Madre-val (búzakovász), durumbúzaliszttel és búzamalátaliszttel-
A cuvée-ből jellegzetes olasz karakterű kenyereket, aprótermékeket készíthetünk.
-
A tészta sima és homogén, remekül fejlődik a kemencében.
-
A kenyerek felülete gyönyörűen és markánsan nyílik, reped. Bélzetük lyukacsos és puha.
| | A LIEVITO MADRE PANE nem más, mint egy lágy-aromás cuvée, mely szárított Lievito Madre, búzaliszt, durumbúzaliszt és búzamalátaliszt kompozíciója. | LIEVITO MADRE DUOSzárított Lievito madre (anyakovász) - lágy-aromás búzakovász az íz és a bélzet textúrájának javításához, szárított élesztővel-
A LIEVITO MADRE DUO inaktív szárított Lievito Madre* és aktív szárított élesztő kombinációja (némi aszkorbinsavval és enzimekkel).
-
Kis kiszerelésben (1 kg) kerül csomagolásra, hogy felbontott állapotban hosszabb állás során elkerüljük az élesztő inaktívvá válását.
| | A LIEVITO MADRE DUO mediterrán jellegű péktermékekhez, pizzákhoz, olasz típusú vendégvárókhoz kitűnően alkalmas. | LIEVITO MADRE DOLCECuvée élesztős, édes tésztakülönlegességekhez Lievito Madre búzakovásszalHa a kovászról van szó, sokaknak először a kenyér jut eszébe. Pedig a "Grandi Lievitati" -k is – mint ahogy az olaszok a híres kelt péksüteményeiket (panettone, colomba...) nevezik – Lievito Madre hozzáadásával kapják meg összetéveszthetetlen karakterüket. Az enyhén aromás búzakovász elengedhetetlen összetevőjük, biztosítva a jellegzetes aromás ízt, megjelenést, eltarthatóságot.
| | LIEVITO MADRE DOLCE: Cuvee adalékanyagmentes kovászolt kelt pékárukhoz. Nagyon finom íz és illat, szép térfogat, puha-lágy bélzet.
|
Szeretne többet megtudni Lievito Madréről? Az IREKS VEVŐKÖZPONTBAN szakmai rendezvényeink alkalmával bemutatjuk újdonságainkat és egyeztetés után konkrét témákban való elmélyülésre és tréningekre is lehetőség van.
| | |