| | | Croissant - MELLA CROISSANT felhasználásávalÖsszetevők | Javasolt mennyiség | Üzemi recept |
---|
| | | | | Tészta | | | | | Búzaliszt (BL 55) | 10,00 | kg | – | kg | MELLA CROISSANT | 2,50 | kg | – | kg | Sütőélesztő | 0,60 | kg | – | kg | Sütőmargarin | 0,50 | kg | – | kg | Víz | 6,00 | l | – | l | Hajtogatáshoz | | | | | Leveles margarin | 5,88 | kg | – | kg | Összesen | | | | |
Dagasztási idő
|
3 + 3 perc
|
Tésztahőmérséklet
|
20 °C – 22 °C
|
Érési idő
|
nincs
|
Feladási tömeg
|
0,05 kg/db
|
Kelesztési idő
|
35 - 45 perc |
Feldolgozás
|
A tésztából 3,00 kg-os darabokat mérünk, 0,90 kg leveles margarint három egyszerű hajtással behajtogatjuk. Hajtogatások között a tésztát 15-30 percet hűtőben pihentetjük. A hűtőből kivett tésztát 3-5 mm vastagra nyújtjuk, croissant vágóval felvágjuk, majd feltekerjük és papírral letakart sütőlemezre tesszük. Gőzzel telített sütőtérben sütjük.
|
Sütési hőmérséklet
|
220 °C
|
Sütésiidő
|
17 – 19 perc |
| | |
|
| | |