Raffinierte Rezepturen und Ideen für erlesene Back- und Braukultur
A természetből a legjobbat
Magyarul> TERMÉKEK> Querverlinkung Rezepte

Croissant - MELLA CROISSANT felhasználásával

ÖsszetevőkJavasolt mennyiségÜzemi recept

Tészta

  
Búzaliszt (BL 55)10,00kgkg
MELLA CROISSANT2,50kgkg
Sütőélesztő0,60kgkg
Sütőmargarin0,50kgkg
Víz6,00ll

Hajtogatáshoz

  
Leveles margarin5,88kgkg
Összesen    
Új kalkuláció
x-szoros mennyiség 
 vagy 
Összsúly kg-ban

 

Dagasztási idő

3 + 3 perc

Tésztahőmérséklet 

20 °C – 22 °C

Érési idő

nincs

Feladási tömeg

0,05 kg/db

Kelesztési idő

35 - 45 perc

Feldolgozás                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

A tésztából 3,00 kg-os darabokat mérünk, 0,90 kg leveles margarint három egyszerű hajtással behajtogatjuk.  Hajtogatások között a tésztát 15-30 percet hűtőben pihentetjük. A hűtőből kivett tésztát 3-5 mm vastagra nyújtjuk, croissant vágóval felvágjuk, majd feltekerjük és papírral letakart sütőlemezre tesszük. Gőzzel telített sütőtérben sütjük.

Sütési hőmérséklet

220 °C

Sütésiidő                              
17 – 19 perc