| | | Gyökér kenyér
Dagasztási idő
|
4 + 8 perc
|
Tésztahőmérséklet
|
24 °C – 25 °C
|
Érési idő
|
18 – 20 óra
|
Feladási tömeg
|
0,350 kg/db
|
Kelesztési idő
|
nincs |
Feldolgozás
|
A bedagasztott tésztát egy négyszög alakú tálba tesszük, és érni hagyjuk hűtőben 18-20 órát +5°C-on (az utolsó 4 órát üzemi hőmérsékleten érleljük). Az érési idő elteltével a tésztát a táblára borítjuk, kézzel széthúzzuk, majd ha szükséges sodrófával megigazítjuk. Trokserrel 0,350 kg-os darabokat vágunk ki belőle, úgy hogy kb. 30 cm hosszú legyen, majd 4-5-ször megcsavarjuk és lemezre helyezzük. Gőzzel telített sütőtérbe vetjük.
|
Sütési hőmérséklet
|
230 – 220 °C
|
Sütésiidő
|
35 – 38 perc |
| | |
|
| | |